(Foto: Maria Timofeeva)
(Foto: Maria Timofeeva)

Ruim 80 gitaristen spelen samen tijdens Jeugd Gitaarensemble Festival

Uit

BUITEN - Ruim tachtig gitaristen komen op zaterdagmiddag 13 april bij elkaar in Almere voor het Jeugd Gitaarensemble Festival. Het thema is ‘Tijdreizen’. De dag bestaat uit optredens voor publiek, repetities, en workshops. 

Tijd is een bekende inspiratiebron voor muziek door de eeuwen heen. Maar denk ook aan ritme, variatie, en de stilte tussen de noten. Op het programma staat afwisselende muziek rondom het festivalthema, zoals Clocks (Coldplay) en Eight Days a Week (The Beatles). Bijzonder is ook de Nederlandse première van Arrivals and Departures van de Australische componist Richard Charlton.

Eén groot orkest

Tijdens de samenspel-workshop vormen alle deelnemende gitaristen één groot orkest en werken zij onder leiding van dirigent Peter Constant aan twee mooie muziekstukken. En omdat goed ‘in je lijf zitten’ belangrijk is tijdens het gitaarspelen, doen alle gitaristen mee aan een workshop bewegingsleer door krijgskunstenaar Xander Barel.

‘Samen inspireren’

Onder het motto ‘Samen Inspireren’ brengt Stichting Gitaarorkest Nederland sinds 2005 gitaristen van alle leeftijden en speelniveaus in Almere bij elkaar om met elkaar muziek te maken, mét en van elkaar te leren, en vooral: om samen inspiratie op te doen. Met vier bloeiende gitaarorkesten, talloze projecten in Almere en daarbuiten, concerten tijdens bijvoorbeeld het Enkhuizen Gitaarfestival en het BRIDGE Gitaarfestival, workshops en lessen, biedt de stichting een uitgebreid podium aan dit veelzijdige instrument dat zoveel muziekstijlen en culturen verbindt.

Tijdscapsule

Publiek is op 13 april van harte welkom bij alle optredens en om te komen kijken en luisteren bij de workshops. Tijdens het festival kunnen gitaristen en bezoekers een ‘vintage’ polaroidfoto maken in de speciale fotocabine. Samen wordt hiermee gedurende de dag een tijdscapsule gevuld om na het festival te begraven, voor in de toekomst.

Het festival vindt zaterdag 13 april van 12.00 tot 17.00 plaats in De Wegwijzer aan de Makassarweg 80 in Almere Buiten. Toegang: 10 euro  (jongeren tot 18 jaar gratis, tickets verkrijgbaar aan de deur). Bekijk het dagprogramma op www.gitaarorkest.nl/event/jeugd-gitaarensemble-festival-tijdreizen/

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto