Mkhitar Gazaryan en Ruzanna Nahapetjan. (Foto: aangeleverd)
Mkhitar Gazaryan en Ruzanna Nahapetjan. (Foto: aangeleverd)

Concert Armenian Souls in kerk De Drieklank

Uit

BUITEN CENTRUM - Een dubbele cd-presentatie van twee verwante zielen, dat is het concert Armenian Souls. In kerk De Drieklank kan zondag 12 mei worden genoten van liederen en pianosolo’s door sopraan Ruzanna Nahapetjan en pianist Mkhitar Gazaryan. 

Ruzanna en Mkhitar ontmoetten elkaar ruim een jaar geleden. Beiden waren onafhankelijk van elkaar na diverse omzwervingen in Nederland terecht gekomen. Hun gedeelde Armeense vaderland schiep direct een band. Toen ze besloten om samen muziek te maken, bleek dat ze beiden de schoonheid en tragiek van Armenië diep door hun aderen hadden stromen. Hoewel ze onafhankelijk van elkaar hun cd al opgenomen hadden, besloten ze als duo verder te gaan.

Ruzanna nam met ‘None but you’ een heel persoonlijke cd op die haar omzwervingen over de wereld en in de liefde laat ervaren in een scala van liederen uit Armenië, Rusland, Spanje, Engeland en de Verenigde Staten. Mkhitar speelt op de cd ‘Memories’ werken voor pianosolo van Armeense componisten als Chatsjatoerjan en Babajanyan. Ook La Bohème van de in Armenië geboren chansonnier Charles Aznavour klinkt in een bewerking van de pianist zelf. Tijdens dit concert begeleidt Mkhitar Ruzanna in een selectie van liederen van None but you. Daarnaast speelt hij werken van zijn cd Memories.

Bruggen bouwen

Met hun programma willen ze niet alleen de kracht en pracht van Armenié uitdragen, maar ook bruggen bouwen. Daarom presenteren ze niet alleen hun beider cd’s, maar vertellen ze ook het verhaal van verdraagzaamheid en verbondenheid. “Het verhaal van de Armeense ziel die ondanks onderdrukking, geweld en zelfs genocide nog altijd gelooft in het goede in de mens en dat uitdraagt via muziek en liederen van onaardse schoonheid.”

Het concert is zondag 12 mei om 15.00 uur in de kerk aan de Chicagostraat 101. Kaarten á 20 euro zijn te reserveren via: r.nahapetjan@gmail.com of info@jongpianotalent.nl.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto