Afbeelding
Almere DEZE WEEK

Start verhuur 46 sociale huurappartementen in Poort

Wonen

POORT – Het eerste nieuwbouwproject van woningcorporatie Dudok Wonen in Almere wordt in mei opgeleverd. Alle 46 woningen worden sociaal verhuurd, waarvan de helft met een tijdelijk huurcontract via het concept In Between Places. Dit concept is er speciaal voor woningzoekenden die door omstandigheden dringend een woning nodig hebben en niet in aanmerking komen voor urgentie.

De appartementen van In Between Places worden gestoffeerd verhuurd. Dudok Wonen, voornamelijk werkend in het Gooi, heeft ervaring met dit soort concepten. “Er zijn tal van persoonlijke omstandigheden waardoor iemand dringend tijdelijke woonruimte nodig heeft”, vertelt Harro Zanting, directeur/bestuurder Dudok Wonen. “De mensen die we met in Between Places een kans bieden, vallen anders tussen wal en schip in de onder druk staande woningmarkt. Zij hebben dringend tijdelijke huisvesting nodig, maar komen niet in aanmerking voor een urgentieverklaring. Met In Between Places en een goede intake door Dudok Wonen bieden we hen maximaal twee jaar woonruimte jaar), zodat ze een stabiele basis hebben van waaruit ze hun leven weer op de rit kunnen krijgen.”

Het driehoekige gebouw wordt gebouwd tussen de Europalaan, Zwitserlandstraat en Duitslandstraat en is ontworpen door architectenbureau Atelier Dutch uit Almere Haven. De verhuur gaat via WoningNet.

Uit de krant