Afbeelding
Almere DEZE WEEK

Zorgen om toekomstplannen Meenten en Grienden

Wonen

MEENTEN EN GRIENDEN – Een aantal bewoners van Meenten en Grienden maakt zich zorgen over de toekomstplannen van hun wijk, ook al zijn de plannen nog redelijk vers en nog volop in ontwikkeling.

De bewonersvereniging probeert zoveel mogelijk duidelijkheid te scheppen nadat in de wijk een folder met plattegrond werd verspreid over de plannen die tot veel vragen en ongerustheid leidde. Met name de plattegrond leidde tot onduidelijkheid. Zo vreest een aantal bewoners dat de sporthal achter het buurtcentrum, dat nog niet zo lang geleden is gerenoveerd, zal wijken voor een appartementencomplex. In ieder geval is duidelijk dat het aangrenzende sportveld behouden blijft.

Al in 2019 werden de bewoners uitgenodigd om mee te praten over de plannen die er voor de wijk zijn. Er werd door de gemeente en woningcorporatie GoedeStede een commissie ingesteld die de plannen nader uitwerkte.

Plannen

De plannen zijn talrijk en zullen ook niet allemaal worden gerealiseerd. Zo is op de plek van het gezondheidscentrum een wooncomplex van drie bouwlagen te zien, maar is onduidelijk of de apotheek daarin zal terugkeren. In de groenstrook langs de Oostgriend en Grasmeent staan twee appartementenblokken gepland. Ook is er wellicht ruimte voor een zorgboerderij.

Gemeente

Volgens een woordvoerder van de gemeente zijn de plannen nog heel prematuur en valt er derhalve nog niet veel over te zeggen. “De plannen zijn nog volop in ontwikkeling en dat levert altijd geruchten op.” Dat de sporthal gesloopt gaat worden is de woordvoerder onbekend. “We kunnen dit gerucht vooralsnog niet plaatsen.”

Het voorlopige plan in vogelvlucht. (Foto: aangeleverd)

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto