Afbeelding
Almere DEZE WEEK

Bouw Homerustoren in Poort van start

Wonen

POORT - Loostad Vastgoedontwikkeling uit Apeldoorn (onderdeel VolkerWessels) is in Almere Poort gestart met de bouw van het project Homerustoren. Aan de Homeruslaan komt een karakteristieke woontoren met 91 appartementen met een diversiteit aan woningtypes.

Het plan is ontworpen door Klunder Architecten in samenwerking met Deltavormgroep Landschapsarchitect. De bouw van de woontoren wordt gerealiseerd door Bouwbedrijf Wessels Rijssen, Loostad Vastgoedontwikkeling en het Huurwoningen Nederland Fonds, een van de beleggingsfondsen die door Credit Linked Beheer worden beheerd. Deze organisatie verwacht brede interesse voor de compleet afgewerkte appartementen vanuit verschillende doelgroepen. De woontoren van bijna 40 meter hoog wordt een ware landmark met vanaf de hogere verdiepingen een imponerend uitzicht op het IJmeer en de skyline van Amsterdam. De verhuur start begin 2022.

Homerustoren

Homerustoren bestaat uit twaalf bouwlagen. Over het terrein komt een pad en entree naar het achterliggende park waar bewoners en omwonenden gebruik van kunnen maken. Op die manier wordt er ruimtelijk een natuurlijke relatie gecreëerd tussen het gebouw en het park.

Er komt ook een collectieve watertuin waar bewoners elkaar kunnen ontmoeten. Daarnaast worden er ook verschillende plantensoorten, bijenhotels en nestkasten gerealiseerd.

Artist impression van de Homerustoren. (Aangeleverd)

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto