Afbeelding
Almere DEZE WEEK

‘Tijdelijke woningen op Annapark, hoogbouw op Odeonpark’

Wonen

Door Marcel Beijer

STEDENWIJK – Het college onderzoekt of op het Annapark 300 tijdelijke woningen kunnen worden gebouwd. Circa honderd van die woningen zouden gereserveerd kunnen worden voor leerkrachten en nog eens dertig voor mensen met een zorgbehoefte. Dat bleek dinsdagavond tijdens de bespreking van de woonvisie op de Politieke Markt.

Het Annapark ligt bij Stedenwijk, in de hoek van de Stedendreef en de Havendreef. Onder meer is er de school Baken Trinitas gevestigd, alsmede het denksportcentrum. De gemeente ziet het als de meest ideale plaats voor 300 tijdelijke woningen. Om het lerarentekort in Almere te verzachten wil de gemeente op het terrein honderd woningen beschikbaar stellen voor deze doelgroep. Circa dertig woningen zouden vrij kunnen worden gehouden voor de opvang van mensen met een zorgvraag. Dat kunnen daklozen zijn, maar ook mensen met psychische problemen.

Odeonpark

Een aantal partijen vindt het jammer dat de gemeente niet meer locaties wil onderzoeken. Vooral op het braakliggende Odeonpark zou ruimte voldoende zijn. Daar staan ook al een aantal tijdelijke woningen.

Wethouder Julius Lindenbergh begreep dat het tijdelijk bebouwen van het Odeonpark aantrekkelijk lijkt, maar dat is schijn. Omdat het park in het centrum ligt is de grondprijs relatief duur. Bij tijdelijke woningbouw wordt er btw misgelopen. Die kosten moeten verrekend worden door de partij die daar uiteindelijk wil gaan bouwen. Dat maakt de prijs nog hoger. “Het is sowieso een dure plek. Dus ga er maar vanuit dat we op het Odeonpark in de hoogte gaan bouwen.”

De gemeenteraad moet nog wel akkoord gaan met de plannen van het college.

Het Odeonpark krijgt niet nóg meer tijdelijke woningen (Archieffoto: Almere DEZE WEEK)

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto