Prijsstijgingen per regio in euros per dag. (Foto: Calcasa)
Prijsstijgingen per regio in euros per dag. (Foto: Calcasa)

Almeerse woningprijzen stijgen bijna 300 euro per dag

Wonen

ALMERE - In het afgelopen kwartaal is de prijs van een Almeerse woning gemiddeld met 297 euro per dag gestegen. Over heel Nederland bedraagt de gemiddelde stijging per dag 313 euro, in Flevoland 286 euro. 

Dat blijkt uit cijfers van technologiebedrijf Calcasa over het derde kwartaal van dit jaar. Nog niet eerder was deze prijsstijging zo groot. Door de enorme prijsstijging doorbrak de gemiddelde woningprijs in Nederland voor de eerste keer de grens van 400.000 euro en staat nu op 417.000 euro.

Pandemie

De coronapandemie heeft geen negatief effect gehad op de woningprijzen, zo heeft Calcasa berekend. Woningprijzen zijn sinds het begin van de pandemie in maart 2020 met gemiddeld 144 euro per dag gestegen. De Nederlandse woningprijzen zijn evenwel sinds het derde kwartaal van 2013 al aan het stijgen. De huizenprijzen zijn in alle provincies significant gestegen, maar de provincies Utrecht, Noord-Holland en Gelderland lieten tussen medio 2020 en medio 2021 de grootste prijsstijging zien. Woningen in de provincies Zuid-Holland en Flevoland lieten in het afgelopen kwartaal ook grotere prijsstijgingen zien met respectievelijk 308 en 286 euro per dag. 

De laagste prijsontwikkelingen per dag zijn te vinden in de gemeenten Pekela in Groningen en Brunssum in Limburg. Daar stegen de prijzen met net iets meer dan 120 euro per dag.

Uit de krant