Vestigingsdirecteur Dennis Dibbets (rechts) met een van zijn medewerkers voor het pand Van Koopmans aan de Bouwmeesterweg. (Foto: Maarten Feenstra)
Vestigingsdirecteur Dennis Dibbets (rechts) met een van zijn medewerkers voor het pand Van Koopmans aan de Bouwmeesterweg. (Foto: Maarten Feenstra) maarten feenstra

Koopmans Bouwgroep opent vestiging in Almere

Wonen

ALMERE - Aan de Bouwmeesterweg 2 in Almere Buiten heeft TBI-onderneming Koopmans Bouwgroep afgelopen maand een nieuwe vestiging geopend. De ontwikkelende bouwer, met vestigingen in Enschede en Deventer, wil hiermee haar positie in deze regio versterken. Daarnaast ziet het bedrijf kansen om in te spelen op de huidige en toekomstige marktontwikkelingen in deze regio.

De opening van deze vestiging is voor Koopmans een logische stap, aangezien de regio Almere voor de bouwgroep geen onbekend terrein is. Aangestuurd vanuit de vestiging in Enschede realiseert de onderneming sinds 1984 hier al diverse projecten. Van kleinschalige woningbouwprojecten tot complete woonwijken. Een deel van dergelijke projecten wordt voortaan vanuit de nieuwe vestiging in Almere aangestuurd. 

Koopmans Bouw Almere b.v. richt zich met name op de realisatie van seriematige grondgebonden en gestapelde woningbouw, renovatie en verduurzamen van bestaande woningvoorraad, utiliteitsbouw (scholen, kantoren ed.) en de service- en onderhoudsactiviteiten vanuit Koopmans Bouwservice, waaronder de uitbreiding van een 24/7 storingsdienst die nu operationeel is vanuit de regio’s Twente en Stedendriehoek.

Werkgelegenheid

De intentie is om deze vestiging gestaag te laten groeien naar 20 tot 25 medewerkers uit de regio. Op dit moment staan diverse vacatures open en de eerste projecten al op stapel, zoals de nieuwbouw van 28 appartementen aan de Karperweg in Almere. 

Woningbouw

Koopmans heeft sinds 1984 ruim 3000 woningen in Almere gerealiseerd. Een spraakmakend project is bijvoorbeeld de wijk De Verwondering in het Columbuskwartier met zowel grondgebonden als gestapelde woningbouw en ook scholen en een multifunctionele accommodatie. Daarnaast werden diverse woningen gebouwd in onder meer de Regenboogbuurt, Oostvaardersbuurt, Eilandenbuurt en deed Koopmans de revitalisering van het Van Eesterenplein in de Bouwmeesterbuurt in Almere Buiten. Kenmerkend was ook de deelname aan de Bouwexpo Almere 2001 met appartementengebouw Panoramique en de conceptwoningen Mulitple Choice. Ook nu is Koopmans nog steeds zichtbaar in Almere met de realisatie van basisschool De Zeeraket en in Almere Duin de realisatie van een vijfde woontoren met 68 appartementen, onderdeel van een project waarvan vorig jaar 4 woongebouwen met totaal 337 appartementen werden opgeleverd, inclusief een parkeergarage en de Duinhal.


Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto