De kavel aan de Lombokstraat ligt precies voor het winkelcentrum. (Foto: Google)
De kavel aan de Lombokstraat ligt precies voor het winkelcentrum. (Foto: Google)

Bouw sociale huurwoningen Lombokstraat stap dichterbij

Wonen

INDISCHE BUURT – Flevoland Invest BV – de eigenaar van het winkelcentrum met Albert Heijn aan de Lombokstraat - heeft bij de voorzieningenrechter bot gevangen in een poging de bouw van 120 sociale huurwoningen voor jongeren te blokkeren. 

Ymere wil op het braakliggende stuk grond naast de supermarkt, met daarbij ook een Gall & Gall en Etos, 120 sociale huurwoningen bouwen. Tijdens de rechtzetting bleek dat Flevoland Invest zelf plannen had voor de kavel en zou de selectieprocedure niet eerlijk zijn verlopen. De rechter is echter van mening dat Almere voldoende heeft gemotiveerd waarom Flevoland Invest niet als serieuze partij kan worden gezien omdat alleen een woningcorporatie het stuk grond mag kopen. Ook was de rechter niet gevoelig voor andere argumenten van Flevoland Invest. Zo vreesde de exploitant dat het toekomstige complex met sociale huurwoningen gevolgen had voor de zichtbaarheid van zijn winkelcentrum en ook voor parkeeroverlast zou zorgen. 

Didam-arrest

De rechtszaak stond in de belangstelling vanwege het zogenoemde ‘Didam-arrest’ uit 2021 van de Hoge Raad, waarbij de overheid – vanuit het gelijkheidsbeginsel - niet langer zomaar een stuk grond één op één aan een partij mag verkopen. De rechter gaat daar in dit geval dus niet in mee.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto