Een ontwerp van de tijdelijke woningen. (Foto: aangeleverd)
Een ontwerp van de tijdelijke woningen. (Foto: aangeleverd)

Gemeente: ‘geen statushouders in Annapark’

Wonen

STEDENWIJK -  De tijdelijke woningen die gebouwd worden op het Annapark, bij Stedenwijk, zijn niet bestemd voor statushouders. Dat laat de gemeente weten.

In de Stedenwijk, en ook de aangrenzende Literatuurwijk, rees het vermoeden dat de gemeente een aantal van de tijdelijke woningen wilde reserveren voor statushouders. Een woordvoerder van de gemeente ontkent dat. “Er zijn op dit moment geen plannen om daar statushouders te plaatsen.” Of het in de toekomst ook uitgesloten is dat er statushouders op het Annapark komen, kan de woordvoerder niet aangeven. “Er gebeurt veel, niemand weet wat er nog te wachten staat. Maar vooralsnog is er geen sprake van.”

Annapark

Op het Annapark komen 200 tijdelijke woningen ten zuiden van de Sas van Gentlaan. De aanloop daarvan heeft nogal wat voeten in de aarde gehad. Zo moest de gemeente de locatie op het terrein iets wijzigen ten opzichte van de aanvankelijke planning, na overleg met scholen, woningcorporaties, omwonenden en sportverenigingen.

Woningnood

Het doel van de tijdelijke woningen is om de woningnood in Almere terug te dringen met 200 woningen in de gereguleerde huursector. Een deel van de woningen is gereserveerd voor leraren en jongvolwassen woningzoekers uit de directe omgeving van het Annapark. Het streven is dat de tijdelijke woningen eind dit jaar gerealiseerd zijn en dat zij 15 jaar beschikbaar blijven voor de woningmarkt.

Uit de krant