Een heipaal gaat de grond in. Almere krijgt een impuls. (Archieffoto: aangeleverd)
Een heipaal gaat de grond in. Almere krijgt een impuls. (Archieffoto: aangeleverd) Almere DEZE WEEK

Bouwimpuls voor Almere, maar hoe te bouwen?

Wonen

ALMERE - 145 gemeenten, waaronder Almere, ontvangen een bijdrage uit de Startbouwimpuls zodat de bouw van ruim 31.000 nieuwe woningen versneld van start kan gaan. Ongeveer 80% van de nieuwe woningen valt in de categorie betaalbaar. In Almere ligt de focus op 244 woningen in Nobelhorst en Oostvaardersbuurt. Door het energieprobleem is alleen de vraag: hoe kunnen die worden gebouwd?

Vierentwintig projecten van de 362 projecten die een bijdrage krijgen, starten nog dit jaar. De rest gaat volgend jaar van start en de laatste volgen uiterlijk in 2025. Dit maakte minister Hugo de Jonge maandag bekend tijdens de Dag van de Volkshuisvesting.
Voor de Startbouwimpuls is in totaal 300 miljoen euro geïnvesteerd. Bij de beoordeling of projecten in aanmerking komen, is onder andere gekeken naar de juridische hardheid (planologische status), snelheid, efficiëntie en optimalisaties die in de businesscase doorgevoerd zijn. Gemeenten, ontwikkelaars en woningcorporaties hebben de afgelopen maanden in het kader van de Startbouwimpuls intensief samengewerkt om versnelling van de woningbouw mogelijk te maken.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto