In het pand aan de L. Armstrongweg komt een gemengd-wonen project. (Foto: Google)
In het pand aan de L. Armstrongweg komt een gemengd-wonen project. (Foto: Google)

Reguliere huurders en statushouders samen in een pand

Wonen

MUZIEKWIJK - In een voormalig kantoorpand aan de Louis Amstrongweg komen 86 woningen. Het wordt een gemengd wonen-project. De helft van de woningen wordt aan reguliere woningzoekenden verhuurd, de andere helft is bestemd voor statushouders. 

Woningcorporatie de Alliantie heeft het pand aan de Louis Armstrongweg 36 gekocht. De gemeente verleende haar medewerking, omdat ze het belangrijk vindt om de woningvoorraad te vergroten. De Alliantie en de gemeente Almere hebben afgesproken dat het een gemend-wonen project wordt. Regiodirecteur van de Alliantie, Koen Westhoff: “Het gaat om compacte woningen voor kleine huishoudens. Hier is grote vraag naar. Met het gemengd wonen-concept leveren we bovendien een bijdrage aan de maatschappelijke opgave die er ook in Almere is.” De Alliantie heeft al eerder dergelijke projecten gerealiseerd. Het project aan de Louis Armstrongweg wordt het eerste gemengd wonen-project in Almere, in deze vorm.

Planning

Het pand is wordt momenteel verbouwd. De woningen die beschikbaar zijn voor reguliere woningzoekenden worden naar verwachting in maart via Woningnet aangeboden. De verwachting is dat eerste bewoners in juni de woningen kunnen betrekken.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto