Elke ochtend is het chaos bij de school (Foto: Fred Rotgans)
Elke ochtend is het chaos bij de school (Foto: Fred Rotgans) Fred Rotgans

Verkeersdrukte irriteert omwonenden Al Imanschool

Wonen

STEDENWIJK – Er ontstaat veel verkeershinder bij de Al Imanschool aan de Harderwijkoever. Ook op de Edestraat en Hengelostraat ontstaan opstoppingen. De fractie van Leefbaar Almere heeft schriftelijke vragen gesteld over de situatie.

Volgens de partij ervaren zowel omwonenden als ouders van de schoolgaande kinderen aanzienlijke hinder door opstoppingen. Er worden veel voertuigen geparkeerd op plekken waar dit niet is toegestaan. Hierdoor ontstaan er hinderlijke situaties waarbij het voor de omwonenden vaak niet mogelijk is om op doordeweekse dagen uit hun eigen garage te rijden, of worden gebruikers van de weg geconfronteerd met langdurige files op de omliggende wegen. 

Gesprekken

‘Dit resulteert soms in situaties waarbij mensen die essentiële beroepen uitoefenen, zoals in de zorg, te laat op hun werk arriveren’, zo tekent de fractie van Leefbaar Almere op na gesprekken met inwoners. Volgens de partij zijn er meerdere gesprekken gevoerd tussen omwonenden, de school en ouders, maar hebben die niet tot resultaat geleid. 

Vragen

De partij heeft het college schriftelijke vragen gesteld over de situatie en wil weten welke stappen er zijn genomen. De partij ziet zelf veel heil in een kiss and ride-strook waar auto’s kort even kunnen stoppen om passagiers uit te laten stappen. Ook vraagt de partij zich af of het college van plan is om met de buurt en de school in overleg te gaan om de verkeersoverlast aan te pakken.
Het college heeft een aantal weken om de vragen te beantwoorden.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto