Maurice Rutten, raadslid VVD (Foto: aangeleverd)
Maurice Rutten, raadslid VVD (Foto: aangeleverd)

VVD-raadslid: ‘Floriade wordt niets’

Politiek

ALMERE – VVD-raadslid Maurice Rutten vreest dat de Floriade ‘het grootste financiële debacle ooit voor Almere’ gaat worden. Dat is opmerkelijk want tot nu toe ging de VVD-fractie bij iedere stemming over de toekomst van de Floriade unaniem akkoord.

Uit de reactie van Rutten blijkt dat de VVD-fractie minder eensgezind is dan ze doen voorkomen. Rutten doet zijn opmerkelijke uitspraak in een reactie op een persoonlijke blog van Marcel Beijer, verslaggever van deze krant. In de blog schrijft Beijer te hopen dat de Floriade voor Almere een succes wordt, ondanks dat een aantal verantwoordelijken ‘horkerig’ gedrag vertoonden en meer voor hun eigen ego leken te werken, dan hun best te doen voor Almere en de Almeerders. 

‘Grootste financiële debacle ooit’

In een Facebook-reactie op het blog schrijft Maurice Rutten van mening te zijn dat de Floriade ‘niets zal worden’. ‘Ik vrees het grootste financiële debacle ooit voor Almere. En ik baal hiervan, want we moeten als stad dan uiteindelijk de kosten dragen’. Beijer wijst het VVD-raadslid er vervolgens op dat hij daarmee niet het standpunt van zijn partij verkondigt. Rutten beaamt dat: ‘nee dat klopt, sta ik ook alleen in’.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto