Het publiek wordt meegenomen in de levens van drie jongeren. (Foto: aangeleverd)
Het publiek wordt meegenomen in de levens van drie jongeren. (Foto: aangeleverd) Frank Lavooij

Almeerse toneelgroep Sterrenstof speelt jongerenvoorstelling What’s Next?!

Uit

BUITEN - De Almeerse toneelgroep Sterrenstof speelt op zaterdag 6 november om 20.00 uur de jongerenvoorstelling What’s Next?! in Het Cultuurhuis aan het Baltimoreplein in Almere Buiten.

Het publiek wordt meegenomen in de levens van drie jongeren die op het punt staan allesbeslissende keuzes te maken. Of stellen ze dit toch nog even uit? Levensvragen, angsten en dromen vliegen het publiek om de oren, terwijl de spanningen hoog oplopen in een klein studentenkamertje.

Actuele thema’s

Toneelgroep Sterrenstof is in 2013 opgericht vanuit een passie voor theater en een wens actuele ‘uit het leven gegrepen’ verhalen te delen en een jonge generatie te inspireren. “Zodat actuele thema’s bespreekbaar worden, voor herkenning zorgen en een reflectiemiddel worden voor het dagelijks leven”, vertelt artistiek leider Stein Janssen. 

De thuisbasis is Almere en de stad dient als startpunt voor elk verhaal. Ook de voorstelling What’s Next?! Is ontstaan uit verhalen van Almeerse jongeren en wordt dan ook in Almere gespeeld. Het stuk wordt gespeeld door Roos Dros, Sharon Merk en Stein Janssen. 

Matching Talents

“Door mijn werk bij Matching Talents voel ik de noodzaak om een bijdrage te leveren aan het voorkomen van schoolverlaters. Ik zie hoe belangrijk het is hier over in gesprek te gaan. Theater is een pakkende vorm om met de jongeren dit gesprek te starten,” vertelt Janssen. “Door samen met de jongeren en coaches van de Vrijwilligers en Mantelzorg Centrale Almere de basis van het stuk te schrijven, weet Sterrenstof het verhaal van de jongeren uit Almere een stem te geven.”

What’s Next?! is het vijfde stuk dat Sterrenstof ten tonele brengt. De voorstelling wordt ook aangeboden aan scholen in het voortgezet onderwijs en het MBO. Kaarten zijn te verkrijgen via www.toneelgroepsterrenstof.nl.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto