(Foto: rwsverkeersinfo.nl)
(Foto: rwsverkeersinfo.nl)

Cel voor Almeerse kidnapper (37)

112

ALMERE - De rechtbank in Amsterdam heeft maandag vijf verdachten, waaronder een 37-jarige Almeerder, veroordeeld tot celstraffen tot drie jaar voor de ontvoering van een vijftienjarige jongen in Amsterdam in 2023. 

De jongen werd in januari van dat jaar in de Tweede Jan Steenstraat in Amsterdam door mannen in een busje geduwd. Korte tijd later kon de jongeman op de A27, ter hoogte van Groenekan, worden bevrijd en werden er drie verdachten aangehouden. De jongen bleef lichamelijk ongedeerd. Later werden nog een man en drie vrouwen gearresteerd. Zij zouden op de uitkijk hebben gestaan.De officier van Justitie concludeerde eerder al dat het om een professioneel uitgevoerde ontvoering ging, waar in totaal zeven verdachten professioneel hebben samengewerkt. Zo werd vooraf meerdere keren de locatie geïnspecteerd, auto’s gehuurd en een stroomstootwapen gekocht.
Uit onderzoek van de politie blijkt dat de kidnappers de jongen hadden willen ondervragen over een overval in een huis waar hij toen verbleef. De jongen zou daar iemand over getipt hebben. Het motief bleef tijdens de zitting echter onduidelijk.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto