Afbeelding
OPS

Rotterdammer (33) aangehouden als derde verdachte explosies

112

ALMERE - Nadat al twee verdachten van 16 jaar waren aangehouden naar aanleiding van een explosie bij het Freyjaplantsoen in Poort, heeft de politie zaterdag ook derde verdachten aangehouden. Het gaat om een 33-jarige man uit Rotterdam.

Eerder gaf de politie al aan meerdere aanhoudingen niet uit te sluiten. Dat bleek zaterdagmiddag toen de Rotterdammer in de kraag werd gevat omdat hij wordt verdacht van betrokkenheid bij het veroorzaken van de explosie waarbij verschillende woningen moesten worden ontruimd. De politie wist eerst een 6-jarige Almeerder aan te houden, en later ook een even oude jongen uit Amsterdam. 

Meerdere explosies

Vorig weekend waren er twee explosies bij woningen in Almere. De eerste was op zaterdagnacht 16 december bij een woning aan het Freyjaplantsoen. Een dag later op zondagnacht 17 december was er een ontploffing bij een woning aan de Valetaweg. Gelukkig raakte niemand gewond bij beide explosies. De politie startte direct een grootschalig onderzoek. Aan de hand van het onderzoek vermoedt de politie dat er een mogelijk verband is tussen de explosies. Ook wordt in het onderzoek een link gelegd met andere incidenten de afgelopen periode, zoals een geweldsincident in een woning op de Borneostraat op donderdag 9 november 2023. Het onderzoek gaat verder en de politie sluit meer aanhoudingen niet uit.

Deel informatie die je hebt

Wie informatie heeft over de explosies en meer weet wordt verzocht contact op te nemen met de politie via 0900-8844. Liever anoniem? Dat kan door (gratis) te bellen naar 0800-7000. Ook online is dat mogelijk door hier te klikken. Ook anoniem melden bij de politie is mogelijk via Team Criminele Inlichtingen (TCI) door te bellen naar 088 – 66 17 734.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto