Kia wil zijn impact op het milieu minimaliseren met de introductie van 10 duurzame items. (Foto: Kia)
Kia wil zijn impact op het milieu minimaliseren met de introductie van 10 duurzame items. (Foto: Kia)

Kia EV3 en EV4 gemaakt van duurzame materialen

Auto

ALMERE - Kia heeft in de interieurs van de conceptversies van de nieuwe EV3 en EV4 baanbrekende milieuvriendelijke materialen toegepast. Niet alleen de materialen zelf zijn next level duurzaam, maar ook de manier waarop ze zijn gemaakt.

Bij het creëren van het interieur van de Kia Concept EV3 heeft het CMF-designteam (Color, Materials, Finish) zich laten inspireren door het element Air, wat terug te zien is in de zeer lichte ambiance. Net als bij de Kia Concept EV4 heeft het CMF-team ook gebruik gemaakt van een reeks innovatieve duurzame materialen die de impact van de auto op het milieu verminderen, meer vrijheid in design bieden en een ongekend niveau van kleurkeuze en afwerkingskwaliteit mogelijk maken.

Natuurlijke structuren

Voor de Concept EV3 zijn natuurlijke structuren toegepast om een lichtgewicht, slanker stoelontwerp te realiseren. Het uitzonderlijk sterke, duurzame vezelweefsel maakt een elegantere, moderne esthetiek mogelijk en is uitgevoerd in rustgevende, natuurlijke tinten. Voor de stoelbekleding is 3D Knit-technologie toegepast, een toonaangevend lage materiaalverspilling omdat er minder stiksels en verbindingen nodig zijn.

Duurzame items

Kia wil zijn impact op het milieu minimaliseren met de introductie van 10 onmisbare duurzame items voor alle nieuwe modellen van het merk. Tot deze 10 duurzame must haves van Kia behoren onder meer bioplastic, maïsextract, zaagsel en suikerriet. Dit wordt gebruikt in voertuigonderdelen zoals dashboards, consoles en bekleding.

De Kia EV3 en EV4 moeten ongeveer tussen de 33.000 euro en 47.000 euro kosten.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto