Directeur René ter Borgh van Ruitenheer BV werd Ridder in de Orde van Oranje Nassau (Foto: MonaVid)
Directeur René ter Borgh van Ruitenheer BV werd Ridder in de Orde van Oranje Nassau (Foto: MonaVid)

Almere: 7 Ridders en 15 Leden in de Orde van Oranje Nassau

Algemeen

ALMERE – De traditionele lintjesregen voor Koningsdag daalt dit jaar neer op 22 Almeerders die zich vooral als vrijwilliger inzetten. Zeven Almeerders werden benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau en vijftien tot Lid in die Orde.

De Ridderordes werden toegekend aan Charles van der Horst, voorzitter van schaatsvereniging ASV en Super Cool, voor schaatsers met een beperking. Ook directeur René ter Borgh van Ruitenheer BV kreeg de Ridderorde. Met zijn bedrijf geeft hij personen ‘met een rugzakje’ een kans. Ook zet hij zich belangeloos in voor minderbedeelden en was hij initiator van sociale projecten in samenwerking met Almere City FC. 7. Hoogleraar Marcel Mannens kreeg ook de Ridderorde. Hij vervulde onder meer een pioniersrol binnen de klinisch toegepaste DNA-diagnostiek. De Ridderorde was ook voor Reinier Rossen die meerdere functies combineert. Zo is hij onder meer voorzitter van voetbalclub A.V.V. Swift uit Amsterdam, De Alliantie, 3HO, HBVA en lid van de cliëntenraad Flevoziekenhuis. Theo Willemstein heeft een imposante carrière bij de politie. In Flevoland was hij medeoprichter van het Team Grootschalige Opsporing. Ook Pierre den Os werd benoemd tot Ridder. Tot zijn pensionering was zij werkzaam bij de politie als commissaris en districtschef. Ook is hij vrijwilliger bij het herdenken van slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog in Amersfoort en in Almere als vrijwilliger bij, de triatlon. Een Ridderorde was er ook voor Madsy Mossel-Breeveld, voorheen werkzaam als psychiatrisch verpleegkundige. Daarnaast vervult zij veel vrijwillgersfuncties. 

Leden in de Orde van Oranje Nassau

Lid in de Orde van Oranje Nassau werden Ruud Rouvoet (o.m. teamleider en docent MBO Utrecht en vrijwilliger), Ingrid van der Voort (o.m. Flevoziekenhuis, bedenker Embracedoek waardoor patiënten zich veiliger voelen) Ineke van der Laan-van der Meer (o.m. vrijwilliger en heilsoldaat), Maria Muelink-Wetterhahn (o.m. vrijwilliger Kindervakantieland, Stichting Opkikker, De Schoor), Anneke de Wijs-Vink (o.m. dirigente Andreasparochie, gastvrouw PKN Buiten), oud CDA-wethouder Wim Faber (diverse bestuursfuncties), Stephanie Chrispijn-Heeffer (o.m. volleybalcoach, dirigent, diverse vrijwilligersfuncties), Judith Smeekes-Wijnen (o.m. Visio, voorzitter Montessorischool, MR De Meergronden, De Schoor, WMO-raad), Pedro Montero Ramirez (o.m. penningmeester Stichting Casa Migrante), Ankee van ‘t Land-Mafait (o.m. mantelzorger, vrijwilliger De Toonladder) Kees Tadema (o.m. FIOD-rechercheur, crisispastoraat Bijlmerramp. Statenlid ChristenUnie), Monique Dekker (o.m. vrijwilliger COA, ontwikkelde lesmethode), Marijke Brugmans (o.m. oprichter Stichting Music Management), Fred Kuiters (o.m. voorzitter schietvereniging De Treffers) en Arnoud van Oord (o.m. Scouting, Oranjevereniging).

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto