Afbeelding
Almere DEZE WEEK

Start gemaakt met duurzame woning van houten bouwstenen

Algemeen

HOMERUSKWARTIER - In de sneeuw heeft wethouder Adri Duivesteijn, van Ruimtelijke Ordening en Wonen, dinsdag 30 november een houten bouwsteen gelegd van de eerste duurzame HIB-woning in Nederland.


De woning in het Homeruskwartier in Almere Poort, op kavel 413, wordt gebouwd met houten bouwstenen. Een natuurlijke, eenvoudige en snelle manier van bouwen. Bij het ontwerp zijn de opdrachtgevers samen met de HIB-architect uitgegaan van een combinatie van modern design en ‘ouderwets gezellig’. Het lijkt een oude boerderij die door strakke muren, de glazen achtergevel en het rieten dak met bijzondere vorm een moderne uitstraling krijgt.
De toepassing van het meest duurzame materiaal dat er bestaat, namelijk hout, vormt de basis van de woning. Het gebruik van een warmtepomp, zonnepanelen en het opvangen van regenwater zorgen er ook voor dat er duurzaam gewoond zal worden. Deze bijzondere woning wordt opgebouwd met de HIB 240-bouwstenen voorzien van houtvezelisolatie en wordt aan twee topgevels afgewerkt met houten potdekseldelen en aan de zijgevels met wit stucwerk.

Houten bouwsteen

HIB staat voor unieke prefab houten bouwstenen die alleen duurzame, natuurlijke materialen bevatten. Dit zuiver ecologische bouwsysteem isoleert zeer goed, bespaart energie, is geluiddempend en kierdicht. De houten bouwstenen zorgen altijd voor een optimale vochtregulatie waardoor een natuurlijk leefklimaat wordt bereikt. De mogelijkheden van afwerking van de woning (of aanbouw) zijn zeer divers zowel wat betreft de gevels als de afwerking van de binnenwanden.
Het prefab systeem is eenvoudig en zeer snel te bouwen, zelfbouw is onder begeleiding mogelijk. De houten bouwsteen heeft de tweede prijs gewonnen voor ‘houtinnovatie 2010’.
Meer informatie: HIB-Systeem Nederland, 0183-629655, www.hib-systeem.nl.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto