Wordt er binnenkort in Poort gevoetbald? (Foto: Adobe Stock)
Wordt er binnenkort in Poort gevoetbald? (Foto: Adobe Stock) anekoho - stock.adobe.com

Kan er snel een voetbalclub in Poort komen?

Sport

POORT – De fractie van Leefbaar Almere vraag zich af of er op korte termijn een nieuwe voetbalvereniging in de stad kan komen. Er zijn toenemend wachtlijsten bij de bestaande clubs. De nieuwe club zou dan Almere Poort als thuishaven moeten krijgen.

De fractie van Leefbaar Almere heeft hierover schriftelijke vragen gesteld omdat zij sterke signalen ontvangen over een toenemende vraag naar een voetbalvereniging in Poort. Bovendien zijn er toenemende wachtlijsten bij voetbalverenigingen elders in de stad.
‘Sommige ouders zien zich zelfs genoodzaakt om hun kinderen in te schrijven bij de vereniging in het naastgelegen Muiderberg’, stelt Leefbaar Almere.
De partij wil in de schriftelijke vragen van het college weten waarom er in Poort nog geen voetbalvereniging is en of zich de afgelopen jaren op het stadhuis eventuele belanghebbenden hebben gemeld. Ook vraagt de partij zich af of korte termijn stappen gezet kunnen worden om een voetbalvereniging in Poort te realiseren en of daar financieel ook ruimte voor is.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto