Het Via Musica Festival Orkest speelde zaterdagavond in de Grote Zaal van Kunstlinie de Wederopstanding Symfonie van Mahler. (Foto: Almere DEZE WEEK)
Het Via Musica Festival Orkest speelde zaterdagavond in de Grote Zaal van Kunstlinie de Wederopstanding Symfonie van Mahler. (Foto: Almere DEZE WEEK)

Indrukwekkend herdenkingsconcert in Kunstlinie

Uit

STAD – Ruim 150 muzikanten stonden zaterdagavond op het podium tijdens het Herdenkingsconcert in de grote zaal van Kunstlinie. Het via Musica Festival Orkest, met  koor en twee solisten, speelde de Wederopstanding Symfonie van Gustav Mahler. Voorafgaand konden bezoekers in de kleine zaal de Nationale Dodenherdenking live volgen op een groot scherm. 

De tweede symfonie van Mahler is een imposant stuk over de dood, verlossing en wederopstanding. Onder leiding van dirigent Rabinovich, de artistiek leider van Festival Via Musica en het Apollo Ensemble, speelden professionele musici zij aan zij met vergevorderde amateurs. De opzwepende muziek ging van gevoelige viool- en harpklanken naar overdonderend slagwerk en indrukwekkende koperblazers. Aangrijpend was het toen het koor het ‘Auferstehen’ inzette om de rouw te bezingen, met ontroerende zang van solisten Franske van der Wiel en Siri Thornhill. Toen de laatste klanken waren weggestorven, volgde een staande ovatie van het publiek. 

Via Musica Festival

Eén keer per jaar voert het Via Musica Festival Orkest een werk in grote symfonische bezetting uit, als kick-off van het festival dat plaatsvindt in augustus. In 2023 was dat The Planets van Gustav Holst en dit jaar dus de Herdenking Symfonie van Mahler. Het Via Musica Festival is dit jaar van 8 tot en met 11 augustus. Het vierdaagse festival presenteert vijftien concerten in acht steden en dorpen verspreid over Flevoland, op uiteenlopende locaties: van boerenschuur tot kerk, van kunstpaviljoen tot theater. Het thema dit jaar is ‘Ode an Freud’. Bekijk het programma op festivalviamusica.nl

(Foto: Almere DEZE WEEK)

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto