Exclusief karakter en Japanse kwaliteit (Foto: aangeleverd)
Exclusief karakter en Japanse kwaliteit (Foto: aangeleverd)

Elektrische Honda flink in prijs verlaagd

Auto

ALMERE - Honda’s nieuwe elektrische model e:Ny1 is fors afgeprijsd. Dat was wel nodig ook, want in de Honda-showroom liep het geen storm. De Limited Edition wordt geleverd zolang de voorraad en staat nu voor 44.999 euro klaar.

Door Rob van Ginneken

Zoals de kenner weet komt de auto nu precies in aanmerking voor 2.950 euro aanschafsubsidie. Er is meer goed nieuws: Honda heeft allerminst bezuinigd op de standaarduitrusting van de Limited Edition. Zaken als een panoramisch glazen dak, adaptieve cruise-control, verwarmde stoel en stuurwiel, parkeercamera’s, een multimediasysteem met navigatie, kunstleren bekleding en metallic lak zitten allemaal bij de prijs inbegrepen. Opmerkelijk genoeg staat deze versie op basis van de meest luxueuze Advance-uitvoering, die zèlf voor 51.670 euro in de prijslijst staat. Soms zit het mee!

Gaat het helpen?

Is deze prijsverlaging groot genoeg voor een run op de e:Ny1 Limited Edition? De tamelijk ingewikkelde naam helpt niet mee, maar aan de geboden techniek en prestaties kan het niet liggen. Hij heeft een behoorlijk fors batterijpakket van 68,8 kWh, een motorvermogen van 204 pk en een boven modale actieradius van 412 kilometer (WLTP). Daarnaast biedt de auto ruimschoots voldoende leefruimte voor het hele gezin. Het maakt hem geschikt voor zakelijk en particulier gebruik. Kritiekpunten zijn er ook. Een aanhanger kan de e:Ny1 bijvoorbeeld niet trekken. Voor dagelijks gebruik is zijn beperkte laadsnelheid van 78 kW ook niet zo handig. De Honda is een aantrekkelijke nieuwe speler, maar de concurrentie is niet gering. Wat hem van de massa onderscheidt is het wat exclusievere karakter en de Japanse kwaliteit.

Stevige concurrentie

Zeker het overwegen waard dus. Ondanks die forse prijsverlaging, opereert de elektrische Honda in eenzelfde prijsklasse als de ‘standaardversies’ van de Skoda Enyaq iV en Kia EV6. Die hebben een grotere batterij en nog meer binnenruimte. De Tesla 3 is zelfs voor minder leverbaar. Nou ja, zolang Elon Musk zich niet wederom bedenkt in het prijsbeleid.Honda-troefkaarten zijn de rijkwaliteiten en de zeer complete standaarduitrusting, maar er zijn concurrenten die sneller opladen en een grotere range bieden. Toch zet de nieuwe Limited Edition Honda veel steviger in de spotlights.

Er is veel extra's bij de prijs inbegrepen. (Foto: aangeleverd)
Voldoende ruimte voor het hele gezin. (Foto: aangeleverd)

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto