Hassan Buyatui . (Archieffoto: aangeleverd)
Hassan Buyatui . (Archieffoto: aangeleverd)

DENK ‘woest’ op burgemeester

Politiek

ALMERE – Raadslid Hassan Buyatui van DENK is woest op burgemeester Hein van der Loo omdat die donderdag tijdens de gemeenteraad abusievelijk meldde dat een motie van DENK/SP ‘onuitvoerbaar’ is.

Buyatui stelt dat Van der Loo de gemeenteraad daarmee heeft proberen te misleiden met verkeerde informatie. ‘De woordvoerders aan tafel hebben van dichtbij meegemaakt hoe de burgemeester door onjuistheden te vertellen de raad getracht heeft op het verkeerde been te zetten. We zijn echt woest.’
In de motie werd de burgemeester opgeroepen om de aangekondigde aanbestedingsprocedure horende bij het programma Preventie met Gezag te stoppen en in plaats daarvan geld beschikbaar te stellen aan jongerenwerkorganisaties.

Niet de bedoeling

Volgens de woordvoerder van de gemeente was het zeker niet de bedoeling van de burgemeester de raad op het verkeerde been te zetten. “Waar het ons om gaat, is dat we de meest passende begeleiding en ondersteuning voor onze jongeren willen organiseren. De bedoeling was om aan te geven dat het juridisch gezien hoogst onwenselijk is om de aanbestedingsprocedure te stoppen, aangezien de vorm van subsidie om meerdere redenen niet wenselijk is.”

Volgens de woordvoerder van de burgemeester ging de burgemeester er aanvankelijk van uit dat de motie inderdaad niet uitvoerbaar was. “Daar vergiste hij zich in. Later in de vergadering heeft hij die uitlating daarom gecorrigeerd. De motie is dus wel uitvoerbaar, maar de burgemeester raadt nog steeds de gemeenteraad af die motie aan te nemen.”


Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto