Doelman Nordin Bakker redt in het strafschopgebied. (Foto: Ron Baltus)
Doelman Nordin Bakker redt in het strafschopgebied. (Foto: Ron Baltus) Ron Baltus

Twente thuis te sterk voor Almere City FC

FBK SPORTPARK – Almere City FC heeft woensdagavond met 3-1 verloren van FC Twente. De Tukkers stelden daarmee Europees voetbal veilig.

Twente thuis is voor iedere club in de eredivisie een zware tegenstander. Twente, op jacht naar Champions League-voetbal, voerde de druk vanaf het eerste fluitsignaal op. Bij het tweede afstandsschot was het al raak: 1-0.  Almere City kon geen vuist maken. Te slordig aan de bal. In de tweede helft vlogen de Twentenaren opnieuw fanatiek uit de startblokken. Een vrije trap van Sem Steijn ging nog naast, maar even later scoorde de zoon van oud-Ajax trainer Maurice toch de 2-0, al had de VAR enige tijd nodig om de treffer ook te erkennen.Gaandeweg de tweede helft trok Almere City FC de stoute schoenen wat meer aan en dat leidde tot een fraaie aansluitingstreffer van Kornelius Hansen: 1-2. De Twentse supporters hielden even de billen op elkaar, maar vlak voor tijd kwam de bevrijdende 1-3.