Peer Koopmeiners in actie tegen Sparta, Jochem Ritmeester van de Kamp kijkt toe. (Foto: Ron Baltus) Ron Baltus

Almere City geeft dit keer remise uit handen

Sport

FBK SPORTPARK – Even leek Almere City zaterdagavond in de slotfase opnieuw op een gelijkspel af te stevenen, maar terwijl er nog genoten werd van de treffer, scoorde Sparta alsnog de winnende treffer: 2-3.

Door de uitslagen bij andere wedstrijden is het voor de ploeg van Alex Pastoor niet meer mogelijk om rechtstreeks te degraderen. Met nog  vier duels te gaan lijkt handhaving in de eredivisie bijna een zekerheidje. De Almeerders hadden zichzelf zaterdag al een goede dienst kunnen bewijzen. Ze kwamen tegen de Rotterdammers al snel via Yoann Cathline op een 1-0 voorsprong en had de score met twee grote kansen kunnen uitbreiden. Maar Sparta werd sterker en kreeg ook goede kansen. Nog voor de rust keerden ze de score om met doelpunten van  Tobias Lauritsen en Djevencio van der Kust: 2-1.

Tweede helft

In de tweede helft probeerde trainer Alex Pastoor met enkele nieuw ingebrachte schaakstukken een bres te slaan in de verdedigingslinie van de Kasteelheren. Dat lukte pas laat in de wedstrijd toen Thomas Robinet zijn elfde treffer van het seizoen produceerde. Almere leek daarmee op weg naar het zevende gelijkspel op rij, maar met een bekeken schuiver verraste Spartaan Arno Verschueren de Almeerse defensie en kon niet opnieuw een puntje worden bijgeschreven.Almere City FC vervolgt de competitie over elf dagen met een midweekse speelronde tegen FC Twente. Op woensdag 24 april trapt de formatie om 18.45 uur af in de Grolsch Veste. Kaarten voor de wedstrijd zijn verkrijgbaar via tickets.almerecity.nl