Jochem Ritmeester van de Kamp bestookt het Arnhemse doel (Foto: Rene Nijhuis/Orange Pictures)
Jochem Ritmeester van de Kamp bestookt het Arnhemse doel (Foto: Rene Nijhuis/Orange Pictures) Rene Nijhuis

Vitesse snoept Almere City FC punten af

Sport

FBK SPORTPARK - Almere City FC heeft zaterdag één punt meegenomen uit het Gelredome in Arnhem. De formatie kwam op een 0-1 voorsprong, maar moest in de slotfase toch een tegendoelpunt incasseren.

Almere is nog niet verzekerd van een langer verblijf in de eredivisie, maar Vitesse verkeert in degradatienood en heeft de punten keihard nodig. De Arnhemmers waren zaterdagavond dan ook de bovenliggende partij. Toch kwamen de Almeerders bij de eerste de beste tegenaanval op voorsprong. Peer Koopmeiners stuurde Kornelius Hansen weg. Die schoot onberispelijk raak in de lange hoek: 0-1. Vitesse had voor het rustsignaal kansen om de gelijkmaker te scoren, maar slaagde daar niet in. 

Tweede helft

In de tweede nam de ploeg van Alex Pastoor het heft in handen. Robinet leek raak te koppen, maar sluitpost Eloy Room redde met een geweldige reflex. Uit de daaropvolgende corner zag Stije Resink zijn treffer afgekeurd vanwege een overtreding. De Almeerders verzuimden de 2-0 te maken en moesten daarvoor in de slotfase de rekening betalen. Dribbelaar Hadj-Moussa schoot de gelijkmaker binnen en sprokkelde daarmee een puntje erbij voor Vitesse. Bijna leek de winst ook nog naar Arnhem te gaan, maar doelman Samuel Radlinger, de vervanger, van Nordin Bakker, greep goed in.

Volendam

Almere City FC mag zich nu opmaken voor de thuiswedstrijd tegen FC Volendam. Op Eerste Paasdag staat het Yanmar Stadion in het teken van deze belangrijke wedstrijd om lijfsbehoud.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto