Thomas Robinet scoorde en kreeg rood (Foto: Ron Baltus)
Thomas Robinet scoorde en kreeg rood (Foto: Ron Baltus) Ron Baltus

Almere City FC moet voorsprong uit handen geven

FBK SPORTPARK – Almere City FC heeft in Almelo met 2-2 gelijk gespeeld tegen Heracles. Bij rust stonden de Almeerders met 0-2 voor. Maar een penalty en rode kaart hielpen de Heraclieden in het zadel en moest de voorsprong uit handen worden gegeven.

Heracles Almelo begon voortvarend aan de wedstrijd, maar Almere City FC ving de eerste aanvalsgolf goed op en kwam met goed spel in de negentiende minuut op voorsprong door een goede combinatie tussen Hansen, Robinet en de uitblinkende Cathline: 0-1.Tien minuten voor het rustsignaal verdubbelde het team van Alex Pastoor de score toen Hansen werd vastgepakt in het strafschopgebied. Robinet schoot de terecht penalty onberispelijk raak: 0-2.

Fanatiek

Heracles kwam de tweede helft met hernieuwde energie fanatiek uit de startblokken. In de schermutseling in het Almeerse strafschopgebied werd hands geconstateerd. De toegekende penalty werd zuiver ingeschoten: 1-2. Tien minuten geeft scheidsrechter Higler een rode kaart aan Thomas Robinet. De VAR bestraft daarbij het ‘elleboogje’ wel erg streng. Met tien man moesten de Almeerders de schade beperkt zien te houden. Dat lukt deels. Een fantastische knal van Hrustic zorgde voor de 2-2. Daar bleef het uiteindelijk bij.

Volgende week zaterdag komt FC Utrecht naar Almere. Het eigen huis van Almere City FC is opnieuw uitverkocht, maar via het ticketruil-platform is wellicht nog aan een kaartje te komen.