Doelpoging van Damian van Bruggen. David Hancko vreest het ergste (Foto: Ron Baltus)
Doelpoging van Damian van Bruggen. David Hancko vreest het ergste (Foto: Ron Baltus) Ron Baltus

Feyenoord heeft handen vol aan Almere City FC

Sport

FBK SPORTPARK – Feyenoord won zondag met 0-2 van Almere City FC, maar moest daarvoor wel tot het gaatje gaan. Een wereldgoal van Yankuba Minteh bezorgde de Rotterdammers een beslissende voorsprong. 

Na die treffer gingen de Almeerders op zoek naar de gelijkmaker die ook makkelijk had kunnen vallen, in plaats daarvan tikte Minteh in de uiterste slotfase de tweede treffer binnen. Almere City was zeker niet de mindere van de regerend landskampioen uit Rotterdam. Het zette Feyenoord brutaal onder druk en dat leidde tot gevaarlijke momenten van Yoann Cathline en Álvaro Peña.

Gelukkig

Ook in de tweede helft streed het team van Alex Pastoor voor elke meter en kwam de treffer van Minteh (gelukkig of niet?) voor de Rotterdammers wel heel erg goed uit.  Ondanks aandringen in blessuretijd, waarin het er nog even op leek dat Almere City FC de gelijkmaker op de slof had, viel uiteindelijk toch nog de 0-2.
De noodzakelijke punten om handhaving te bewerkstelligen moeten nu in de maand maart komen. Het is sprokkelen per dag, per week, per maand. De eerste horde is zondag met een uitwedstrijd op zondagavond tegen Heracles Almelo. Kaarten voor dit duel zijn te koop via tickets.almerecity.nl

Afbeelding
Woning Oldewierde gesloten na vondst drugs en wapens Algemeen 7 uur geleden
Centrum Haven. (Archieffoto: Rien Moolhuizen)
Miljoenen van Rijk voor verduurzaming huizen en een veiliger centrum Haven Algemeen 15 mei, 14:16
Koning Willem-Alexander. (Archieffoto: Paul Tolenaar)
Koning opent nieuwe locatie technologiebedrijf Aalberts in Almere Algemeen 15 mei, 13:51

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto