Scheidsrechter Nick Smit toont Alvaro Pena de rode kaart. (Foto: Ron Baltus)
Scheidsrechter Nick Smit toont Alvaro Pena de rode kaart. (Foto: Ron Baltus) Ron Baltus

Almere City FC naar achtste finale bekerstrijd

FBK SPORTPARK - Almere City FC heeft donderdagavond de achtste finale van het KNVB Bekertoernooi bereikt. De ploeg van Alex Pastoor moest hiervoor diep gaan tegen de amateurs van v.v. Katwijk maar zegevierde uiteindelijk met 1-2 en komt in de volgende ronde uit tegen Fortuna Sittard.

Beide ploegen kijken de eerste tien minuten de kat uit de boom, maar na een kwartier kwamen de Katwijkers op voorsprong en mocht het van geluk spreken dat het geen 2-0 werd: een vrije trap stuiterde via de binnenkant van de paal weer naar buiten. Daarna leek het een dramatische avond te worden, toen de Almeerders na 24 minuten de wedstrijd met tien man moesten vervolgen: Álvaro Peña pakte zijn tweede gele kaart en kon inrukken.

Afstandsschot

Maar juist toen toonden de Almeerders veerkracht en was het Yoann Cathline die met een afstandsschot van 25 meter de gelijkmaker binnen knalde. Even later was het Kornelius Hansen die de ploeg uit de Bollenstreek het nakijken gaf door op voortreffelijke wijze een vrije trap binnen te knallen: 1-2.
In - letterlijk en figuurlijk - stormachtige tweede helft bleef die stand op het scorebord staan, waarbij één van de een doelpunt van de Katwijkers werd afgekeurd en een superfraaie volley van de thuisploeg geen doel trof.