Jose Pascual Alba Seva (Pascu) in duel met Tibo Persyn van Eindhoven (Foto: Ron Baltus) Ron Baltus

Almere City FC licht FC Eindhoven pootje in strijd om plek 3

FBK SPORTPARK - Almere City FC heeft vrijdag een belangrijke uitzege geboekt bij FC Eindhoven. Door de 0-1 overwinning heeft de ploeg van Alex Pastoor de derde plek nu stevig in handen. Ook nadert het de tweede plaats tot op vijf punten.

De Eindhovense dadendrang was de eerste vijf minuten van de wedstrijd te merken. De ploeg van hoofdtrainer Rob Penders had binnen dat tijdsbestek al vijf corners te pakken. Almere City FC doorstond die corners met verve en baande zich al snel een weg naar de Eindhovense goal. Dit resulteerde na elf minuten in de eerste grote kans van de wedstrijd maar de baan van het schot van Pascu naar het doel wordt nog geblokt door keeper Bertrams. Pascu eiste nog geen vijf minuten later opnieuw de hoofdrol op. Hij gaf een pass op Jeredy Hilterman die op Bertrams stuitte, maar de afvallende bal viel zo in zijn schoot. Voor een leeg doel schootde Spanjaard de Almeerders naar de voorsprong die uiteindelijk goed bleek voor de zege.
Aankomende vrijdag speelt Almere City FC een thuiswedstrijd tegen Helmond Sport. Als nummer drie van de competitie. Kaarten voor dit duel zijn verkrijgbaar via tickets.almerecity.nl