Alvaro Pena in duel met Jason van Duiven van Jong PSV (Foto: Ron Baltus)
Alvaro Pena in duel met Jason van Duiven van Jong PSV (Foto: Ron Baltus) Ron Baltus

Almere City blijft in top ranglijst ondanks verlies

Sport

FBK SPORTPARK - Almere City leed afgelopen vrijdag een nederlaag tegen Jong PSV. In Almere ging de ploeg van Alex Pastoor met 1-2 onderuit. Gelukkig voor de Almeerders pakten ook directe concurrenten VVV-Venlo en FC Eindhoven geen punten, waardoor de schade op de ranglijst beperkt bleef.

Almere City FC speelde vrijdagavond in een aangepaste opstelling, vanwege de schorsing van Damian van Bruggen. De aanvoerder kreeg vorige week tegen Telstar twee gele kaarten en moest het duel tegen zijn oude ploeg uitzitten. Hierdoor staat 3 februari 2023 te boek als de dag van het basisdebuut van jeugdspeler Jaden Pinas.

Eenrichtingsverkeer

Almere City FC – Jong PSV was eenrichtingsverkeer richting Eindhovens doel. Toch lag de bal na een onoplettendheid aan de andere kant in het mandje. Jason van Duiven schoot de beloftevolle Eindhovenaren vanuit het niets aan de leiding met een fraai afstandsschot. De treffer bracht de Almeerse aanvalsmachine tot stilstand. Links en rechts lieten de spelers de bal van de voeten vallen.

Ingrijpen

De stand noopte trainer Alex Pastoor tot ingrijpen. Lance Duijvestijn en Jorrit Smeets werden bij aanvang van de tweede helft vervangen door Pascu en Stije Resink. Het duurde een tijdje voordat de nieuwe radertjes op het middenveld begonnen te werken. Maar net zoals de 0-1 uit de lucht kwam vallen, gebeurde dat ook bij de 0-2. Een botsing tussen Nordin Bakker en Barbet legde het balletje panklaar voor Van Duiven die raak schoot. Almere City FC probeerde de laatste twintig minuten nog een bres te slaan in de verdedigingslinie van de Eindhovenaren, maar er was een penalty voor nodig om de aansluitingstreffer te noteren. Verder kwam het niet.

Vrijdag speelt Almere City FC een belangrijke wedstrijd tegen FC Eindhoven. Kaarten voor deze kraker zijn te verkrijgen via tickets.almerecity.nl

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto