Anthony Limbombe viert de winnende treffer tegen Dordrecht. (Foto: Ron Baltus)
Anthony Limbombe viert de winnende treffer tegen Dordrecht. (Foto: Ron Baltus) Ron Baltus

Almere City vierde na knappe winstpartij

FBK SPORTPARK - Almere City FC heeft zondagmiddag een krappe, maar belangrijke overwinning geboekt op FC Dordrecht: 2-1. Anthony Limbombe werd tien minuten voor tijd de matchwinnaar, na een fraaie actie van Hamdi Akujobi. Almere City FC klimt op naar een gedeelde vierde plaats op ranglijst.

De wedstrijd ging spectaculair van start. Stije Resink promoveerde na twee minuten de eerste de beste corner van de wedstrijd tot doelpunt. Een minuut later veroorzaakte hij ook indirect de gelijkmaker nadat een overtreding in het eigen strafschopgebied een penalty opleverde, die ook werd benut. In de eerste helft, en ook het overgrote deel van de tweede helft, lijkt de wedstrijd op een gelijkspel af te steven, al werd Almere City steeds iets sterker.

Slotfase

Het venijn zat in de slotfase. Limbombe werd in het strafschopgebied naar de grond getrokken en de scheidsrechter wees naar de stip. Jeredy Hilterman wist het klusje niet te klaren, ondanks een herkansing omdat de keeper bij de eerste poging te snel uit zijn doel was gekomen. Het publiek legde zich daarom neer bij een gelijkspel, maar daar had invaller Hamdi Akujobi geen boodschap aan. Met een fraaie pirouette ontdeed hij zich van drie tegenstanders. Zijn lage voorzet werd uiteindelijk in tweede instantie door Anthony Limbombe binnen geknald. Zaterdag speelt het team tegen MVV Maastricht, dat op vier punten afstand op de derde plaats staat.