Hamdi Akujobi scoorde de belangrijke openingstreffer (Foto: Ron Baltus)
Hamdi Akujobi scoorde de belangrijke openingstreffer (Foto: Ron Baltus) Ron Baltus

Derde zege op rij voor Almere City FC

FBK SPORTPARK - Almere City FC heeft vrijdag de uitwedstrijd tegen Jong FC Utrecht gewonnen en boekte daarmee de derde zege op rij.

Na een teleurstellende eerste helft trok de formatie in de tweede helft de wedstrijd naar zich toe met doelpunten van Hamdi Akujobi en Jeredy Hilterman: 0-2. Hiermee bekroont de ploeg de eerste officiële wedstrijd van Hedwiges Maduro als hoofdtrainer. Hij nam de honneurs waar voor de geschorste Alex Pastoor.
De eerste schreden van Maduro als hoofdtrainer leken meteen vruchten af te werpen. Al na 66 seconden was de eerste doelpoging een feit. De bal schiet maar net naast het doel van keeper Fabian de Keijzer. Helaas voor de 72 meegereisde Almere City FC-supporters moest men daarna lang wachten op het volgende wapenfeit. Jong FC Utrecht nam op eigen terrein het heft in handen en kwam regelmatig dichtbij het doel van Nordin Bakker.

Leiding

Toch was het Almere City FC dat na de rust de leiding nam. Uitgerekend oud Jong FC Utrecht speler Jeredy Hilterman was degene die op voor hem vertrouwd gebied het voortouw nam. Balvast bracht hij Hamdi Akujobi in stelling en die rondde op fraaie wijze af voor de 0-1. Het doelpunt gaf de formatie ademruimte en een reeks aan goede kansen. Nadat Pascu op een mooie steekpass van Limbombe de opgelegde kans mistte, was het Thomas Poll die een voorzet gat Hilterman kwam geniepig voor zijn man en punterde de bal binnen.
Volgende week start de tweede periode. Almere City FC doet dat vanaf plek 8, te beginnen met een thuiswedstrijd tegen Jong Ajax. Kaarten voor die wedstrijd zijn reeds in de verkoop. Ook kunnen supporters een periodekaart kopen en alle thuiswedstrijden tussen 14 oktober en 6 januari meemaken. Deze kaart kost slechts 40 euro en is hier te verkrijgen.