Joey Jacobs van Almere City in duel met Thomas Oude Kotte van Telstart (Foto: Patrick Goossen/Orange Pictures)
Joey Jacobs van Almere City in duel met Thomas Oude Kotte van Telstart (Foto: Patrick Goossen/Orange Pictures) Patrick Goossen

Almere City verliest eerste thuisduel

Sport

FBK SPORTPARK - Het is Almere City FC niet gelukt om ook de derde thuiswedstrijd winnend af te sluiten. Tegen Telstar verloor de ploeg met 0-1 de eerste thuiswedstrijd door een doelpunt van David Min, diep in de blessuretijd.

Telstar had de eerste acht minuten de bal vooral op de helft van de Almeerders, totdat Faïz Mattoir in een tegenaanval drie Telstar-spelers omzeilde en een strakke voorzet afleverde die Lance Duijvestijn niet tot doelpunt wist te promoveren. De aanval bracht Almere City FC wel weer in balans, want vanaf de poging was het de thuisploeg dat de klok sloeg. Een vernietigend schot van Stije Resink werd gekeerd door keeper Ronald Koeman en slechts enkele tellen later was het Joey Jacobs die onder een kansrijke voorzet doorgleed.
Toch waande Telstar zich niet kansloos. Nadat een schot van Christos Giousis goed werd gekeerd door Nordin Bakker werd een goal van Glynor Piet afgekeurd wegens buitenspel. Even later werd aan de andere kant om dezelfde reden ook een treffer van de Almeerse targetman Jeredy Hilterman afgekeurd.

Tweede helft

Het bal van de tweede helft werd geopend door Cirque Mattoir. De kleine Comoor dribbelt op naar het doel van Telstar en gaf een splijtende pass op Anthony Limbombe. Zijn schot raakte echter het zijnet. Enkele seconden later deed Telstar hetzelfde aan Almeerse zijde. Het kiezelharde schot van Giousis stuiterde echter hoog via de paal het veld weer in. Telstart voerde de druk op, reden voor trainer Pastoor om het een half uur voor tijd over een andere boeg te gooien. Hilterman en Limbombe gingen naar de kant voor IIlias Alhaft en Pascu, waardoor Duijvestijn naar de spits positie innam. Die strategische switch bleek twee minuten later alweer achterhaald, toen Mattoir met een ogenschijnlijke bovenbeenblessure het veld moet verlaten.

Wind

Het gaf Almere City FC wel de wind onder de vleugels, alhoewel Telstar met vervelende plaagstootjes bleef loeren op de drie punten. David Min bleek uiteindelijk de dief in de nacht. Met een vernietigende treffer haalde hij na 96 minuten de drie punten naar IJmuiden.

Vanavond

Lang tijd om te kniesoren heeft Almere City FC niet. Vanavond speelt de ploeg opnieuw thuis. Dan is FC Eindhoven de tegenstander. Tickets voor de confrontatie met de Brabanders zijn verkrijgbaar via tickets.almerecity.nl.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto