Lance Duijvestijn in de wedstrijd tegen Jong Ajax (Foto: Ron Baltus)
Lance Duijvestijn in de wedstrijd tegen Jong Ajax (Foto: Ron Baltus) Ron Baltus

Eerste winst Almere City onder Alex Pastoor

FBK SPORTPARK - Almere City FC heeft maandagavond de uitwedstrijd tegen Jong Ajax met 1-3 gewonnen. Het is de eerste driepunter van de Almeerders onder nieuwe hoofdtrainer Alex Pastoor. De overwinning volgt op drie gelijke spelen. De laatste nederlaag van de ploeg is precies een maand geleden.

Tien minuten na rust slaakt Almere City FC een zucht van verlichting op het ijzige sportpark ‘De Toekomst’. Spits Tijmen Wildeboer omzeilt vernuftig de buitenspelval en stormt op naar het doel van Jong Ajax. De jonge goalgetter houdt het hoofd koel en speelt de bal breed op Jeffry Puriel, die de bal van dichtbij binnen prikt. Het is de 1-3. Almere City FC laat in Mokum eindelijk weer eens zien een voorsprong over de streep te kunnen trekken.
Amper één minuut daarvoor is het na een hachelijk moment in het strafschopgebied van de Almeerders billen knijpen. Keeper Bakker ligt verslagen op de grond, maar Thomas Poll stort zich met een sliding voor de bal. Ajax verzuimt hierdoor een overtalsituatie uit te buiten en de gelijkmaker binnen te prikken.

1-2

Almere City FC is de kleedkamer uitgekomen met een 1-2 voorsprong. Het gezegde gaat wel eens ‘wie de jeugd heeft, die heeft de toekomst’ en die vlieger gaat zeker op het gelijknamige sportpark van Ajax goed op. Wildeboer en Puriel, aangedreven door een energieke Lance Duijvestijn, maken van de counter op het Ajax-complex namelijk een kunstvorm.
Al na elf minuten is Duijvestijn de architect achter de 0-1. De begenadigde voetballer krijgt de bal in de omschakeling van Bradly van Hoeven en levert de bal daarna op maat af bij Jeffry Puriel die soeverein binnen schiet.
Ook aan de 0-2 ligt een counter ten grondslag. Dit keer ontvangt Duijvestijn de bal via een geniaal steekballetje van Thomas Poll. De aanvallende middenvelder denkt zelf te scoren, maar de bal dreigt aan de verkeerde kant van de bal te verdwijnen. Gelukkig duikt daar Wildeboer op om het laatste zetje achter de riante voorsprong te zetten.

Niet weer

Wanneer Ajax zes minuten na de 0-2 via Ünüvar de aansluiter binnen schiet, lijkt dat verlammend te werken. “Shit, niet weer,” zie je menig selectiespeler op het veld denken. Totdat Wildeboer in de 55ste minuut zijn oogje op Puriel laat vallen.
De jongelingen van Ajax kunnen niet met die hernieuwde marge omgaan. De ploeg van John Heitinga wil wel, maar loopt zichzelf voorbij. En het is dat anderzijds de communicatie van Almere City FC onderling nog niet optimaal is. Hierdoor worden ook nieuwe overtalsituaties niet goed uitgespeeld, waardoor Almere City FC binnen handbereik van de thuisploeg blijft.

Driepunter

De laatste 15 minuten is het op hoop van zegen, maar weet Jong Ajax de ban niet te breken. Keeper Nordin Bakker werpt zich een aantal keer als een soldaat op een granaat en weet zo de voorsprong te consolideren. Met jeugdig elan pakt de ploeg een hard bevochten driepunter op ‘De Toekomst’.
Almere City FC speelt nu aankomende vrijdag om 20:00 uur tegen VVV-Venlo. Het is de start van carnaval in het zuiden en een speciaal moment voor Danny Post, die deze winter na een mensenleven de overstap terug naar boven de rivieren maakte. Kaarten voor het duel zijn te verkrijgen via tickets.almerecity.nl. Maatregelen zijn er nog amper, op de dag dat de versoepelingen in gaan.