Jorrit Smeets, hier op een archieffoto tegen Roda JC, kreeg een grote kans. (Archieffoto: Ron Baltus) Ron Baltus

Strijdbaar Almere City pakt punt tegen Emmen

FBK SPORTPARK - Een fel Almere City FC heeft vrijdagavond een punt gepakt tegen topploeg FC Emmen. In het Yanmar Stadion zagen zo’n 1500 toeschouwers hoe de thuisploeg strijd leverde en de 0-0 over de streep trok – al was een zege ook niet onverdiend geweest.

Aangemoedigd door Ally de Aap, die in stijl van de Drentse shirtsponsor ‘pepertjes’ uitdeelde aan de supporters, ging City goed van start. Een eerste schot van Tijmen Wildeboer ging na een minuut of tien ruim over – een voorteken, zo zou blijken, want slechts een handvol pogingen eindigde deze wedstrijd tussen de palen. Dat doet verder niks af aan de aanvalsdrift van de Almeerders, pogingen van Jorrit Smeets, Jeffry Puriel  en opnieuw Wildeboer, werden voor rust nog, geblokt door de Emmenaren.

Weinig tegenover

Daar stonden maar weinig kansen van FC Emmen tegenover. Het duurde tot in de absolute slotfase voor de uitploeg met twee kopballen serieus gevaarlijk werd, maar doelman Nordin Bakker hield zijn doel schoon. Aan de andere kant was er nog een grote kans voor Thijs van Leeuwen, maar FC Emmen-goalie Michael Brouwer kreeg nog net een hand achter de bal.

Fijn punt

Het eindresultaat is dan ook 0-0 – gezien de wedstrijd misschien zonde, maar gezien de tegenstander absoluut een fijn punt. Met het getoonde aanvalsspel lijkt de eerstvolgende overwinning bovendien echt in de lucht te hangen. De eerste kans om dat te bewerkstelligen is op maandag 21 februari, als de ploeg van Alex Pastoor afreist naar Amsterdam voor het uitduel bij Jong Ajax.