Alex Pastoor (tweede van links) bekijkt vanaf de tribune zijn nieuwe club. (Foto: Fred Rotgans) Fred Rotgans

Pastoor ziet nieuwe club verliezen

Sport

FBK SPORTPARK - Almere City heeft vrijdag de Zuiderzeederby verloren. Onder toeziend oog van de nieuwe trainer Alex Pastoor werden de Almeerders, na een 1-0 voorsprong, toch door FC Volendam op een nederlaag getrakteerd.

Tim Receveur werd voor de wedstrijd in het zonnetje gezet. De voetballer speelde zijn 153ste duel voor Almere City. Hiermee evenaart hij nummer drie op de ranglijst aller tijden, wijlen Jergé Hoefdraad. Receveur heeft in totaal bijna meer wedstrijden op zijn naam dan de overige veldspelers waarmee Almere City FC de wedstrijd eindigt.

De wedstrijd zelf kwam vrijdagavond maar moeizaam op gang, ondanks een fraaie vuurwerkshow. Na een dik half uur schoot Lance Duivesteijn de Almeerders voor de achtste keer dit seizoen op voorsprong.  Almere City FC verdedigde hierna de voorsprong met hand en tand. Bram van Vlerken wierp zich als een lid van de Geheime Dienst voor een kogel en Agil Etemadi moes gestrekt voor een directe vrije trap.

Verdubbelen

Tien minuten na rust kreeg Almere City FC de opgelegde kans om de voorsprong te verdubbelen. Middenvelder Tim Receveur kwam echter een teen tekort om een geniaal steekballetje van Jeffry Puriel binnen te tikken. Aan de andere kant was het daarna meteen wel raak, toen clubtopscorer Robert Mühren zijn klasse etaleerde met een halve omhaal.
Na de 1-2 door Walid Ould-Chikh en de 1-3 van Ibrahim El Kadiri leek de wedstrijd gespeeld. Toch kwamen de Almeerders nog op 2-3 door opnieuw Lance Duivesteijn. In de laatste minuten speelde Almere City FC alles of niets, maar de bal viel telkens net verkeerd. In de slotseconden maakte City nog aanspraak op een penalty, maar de scheidsrechter van dienst ging daar niet in mee en floot voor het einde van de wedstrijd.

Pastoor

De spelers komen dit jaar niet meer in actie. Op 27 december begint de selectie weer aan de eerste training onder de nieuwe hoofdtrainer Alex Pastoor. De tweede competitiehelft begint op maandag 10 januari in Eindhoven met een uitwedstrijd tegen Jong PSV. Die wedstrijd begint om 21:00 uur.