Lance Duijvestijn in actie tegen Excelsior (Foto: Ron Baltus)
Lance Duijvestijn in actie tegen Excelsior (Foto: Ron Baltus) Ron Baltus

Almere City speelt gelijk in knotsgek duel

Sport

FBK SPORTPARK - Almere City FC heeft zondagavond in een knotsgek duel gelijkgespeeld tegen Excelsior. In een leeg Van Donge & De Roo Stadion werd het uiteindelijk 4-4. 

De Rotterdammers kwamen het veld in met aanvallende intenties. Na zestien minuten had de ploeg van Marinus Dijkhuizen al twee ballen achter de Almeerse keeper Agil Etemadi liggen. Reuven Niemeijer (van achter het standbeen) en Thijs Dallinga (achterhoofd) waren trefzeker. Almere City FC liet zich na die eerste storm niet kennen en prikte terug. Lance Duijvestijn zag een doorgekopte voorzet van Bradly van Hoeven voor zijn voeten ploffen en tikte een aanstormende verdediger door de benen. Keeper Stijn van Gassel had daarbij het nakijken: 2-1.
De Almeerders kwamen meer in het spel en maakten zelfs aanspraak op de 2-2, maar een voetje van keeper Van Gassel stond een schuivertje van Stije Resink in de weg.

Op adem

In de tweede helft bleek Excelsior op adem te zijn gekomen. Het drukte Almere City FC terug en een miraculeus doelpunt bracht de Rotterdammers een kleine tien minuten na het intermezzo op 3-1. De ommekeer kwam na een dubbele wissel twintig minuten voor tijd. Bradly van Hoeven werd bij een corner de diepte ingestuurd. Zijn assist op de instormende Jonas Arweiler was precies op maat. Arweiler had direct de smaak te pakken. In negen minuten tijd produceerde hij een hattrick en stonden de Almeerders ineens op een 3-4 voorsprong. Hij buigt hiermee de 3-1 achterstand om in een 3-4 voorsprong, voordat Excelsior in de slotfase toch nog een punt wist te pakken.

MVV

Komende vrijdag speelt Almere City FC een thuiswedstrijd tegen MVV, alhoewel het nog even afwachten is wat er de komende week nog allemaal staat te gebeuren. Het duel tegen de Sterrendragers staat vooralsnog gepland met een kickoff van 20:00 uur.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto