Dante Sealy van Jong PSV scoort de 2-2. Het werd uiteindelijk 3-5. (Foto: Ron Baltus)
Dante Sealy van Jong PSV scoort de 2-2. Het werd uiteindelijk 3-5. (Foto: Ron Baltus) Ron Baltus

Almere City FC ook ten onder tegen Jong PSV

Sport

FBK SPORTPARK - Almere City FC heeft vrijdag ook de wedstrijd tegen Jong PSV verloren. De Almeerders ging met 3-5 ten onder.

De nederlaag tegen FC Den Bosch, een week eerder (1-0), moet hard aangekomen zijn. Het vertrouwen is daardoor broos. Ilias Alhaft zette het team van trainer Gertjan Verbeek nog wel op een 1-0 voorsprong, maar de Eindhovenaren kwamen snel langszij. Maarten Pouwels bracht halverwege de eerste helft de 2-1 op het scorebord, maar ook die voorsprong is geen lang leven beschoren. Zoals vaker dit seizoen gaf de ploeg de voorsprong uit handen. Eerst door een schuivertje van Bakayom, daarna via een schot van Ismail Saibari. Beide doelpunten vielen aan de linkerkant van de Almeerse verdediging.

Over de knie

Almere City FC ontbrak het daarna aan schotkracht om Jong  PSV over de knie te leggen. Alhaft raakte een afvallende bal totaal verkeerd en Pouwels kon van dichtbij de Eindhovense keeper niet verrassen. De grootste kans op de gelijkmaker was voor Lance Duijvestijn, die uit een moeilijke hoek de doelman verschalkte. Zijn harde opstuitende bal vloog echter via de onderkant van de lat weer het doel uit. Almere City FC speelde daarna alles of niets en gokte verkeerd. Jong PSV kon naar 2-5 uitlopen. De strafschop van Pouwels was nog slechts voer voor de statistieken.

Bekerwedstrijd

Woensdag speelt Almere City FC een bekerwedstrijd tegen Go Ahead Eagles. Seizoenkaarthouders kunnen deze avond (kickoff 20:00 uur) gratis naar binnen op vertoon van de seizoenkaart. Voor de overige supporters zijn kaarten beschikbaar voor 5 of 10 euro.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto