Ramon Leeuwin in actie tijdens de wedstrijd FC Volendam - Almere City FC (Foto: Ron Baltus) Ron Baltus

Volendam wint Zuiderzee-derby

ALMERE - Almere City FC zal niet tevreden zijn over de eerste periode in de Keuken Kampioen Divisie. De ploeg van hoofdtrainer Gertjan Verbeek verloor vrijdag de uitwedstrijd tegen FC Volendam met 3-2, ondanks de massale steun van 330 afgereisde Almeerse supporters.

FC Volendam hengelde afgelopen zomer de grootste vis op de spelersmarkt binnen. Robert Mühren die na tien minuten de 1-0 binnenschoot, waarbij keeper Michael Woud akelig blunderde. Pas na 25 minuten konden de Almeerders een vuist maken wat in de 31e minuut leidde tot de gelijkmaker van Maarten Pouwels.
Het is echter opnieuw Robert Mühren die de wijdbroeken na de pauze op voorsprong zette en in de 73e minuut de beslissende assist gaf aan Martijn Kaars: 3-1.
In de slotfase maakte Daniël Breedijk de stand wat draaglijker door 3-2 te scoren, maar de aansluitingstreffer kwam te laat. FC Volendam is door overwinning in de Zuiderzee-derby koploper, Almere City staat zestiende.

Oktoberfest

Op zondag 10 oktober mag het Yanmar Stadion voor het eerst sinds de verbouwing volledig in gebruik worden genomen. Dat gebeurt met het thema Oktoberfest. Het feest begint om 17:30 uur met onder andere een speciale Bratwursthut, terwijl op het overdekte supportersplein optredens plaatsvinden. De wedstrijd tegen De Graafschap begint om 20:00 uur.