(Foto: Ron Baltus / sportshots.pro)
(Foto: Ron Baltus / sportshots.pro) Ron Baltus

Laatste oefenwedstrijd Almere City FC eindigt in gelijkspel

ALMERE - De voorbereiding op het nieuwe seizoen van Almere City FC zit er wat betreft de oefencampagne op. Voor het oog van honderden Almeerse supporters speelde de ploeg van Gertjan Verbeek zondag haar laatste wedstrijd gelijk tegen KVC Westerlo uit België.

Zo’n vijfhonderd supporters zagen hoe Almere City FC de eerste kans van de wedstrijd al snel creëerde. Oussama Bouyaghlafen krijgt de mogelijkheid om de score te openen, maar vindt het net niet. Daarna raakt de wedstrijd in het slop en zijn de sporadische kansjes vooral voor de Belgen.

City komt met de schrik vrij als Igor Vetokele namens de uitploeg een bal op de binnenkant van de paal krult. Een doelpunt wordt dat niet, want de bal komt terug het veld in waarna Agil Etemadi zich op de bal stort. Etemadi moet zelf echter twintig minuten later de strijd geblesseerd staken, na een pijnlijk ogende blessure.

Rondom de rust zijn er nog wat mogelijkheden voor Westerlo. Kyan Vaesen kopt naast en Tuur Dierckx wordt van een goal afgehouden door een goede ingreep van Bram van Vlerken, maar weet even later alsnog te scoren. Een mooie krul in de bovenhoek is de ingevallen keeper Stijn Keller te machtig.

Lang lijkt 0-1 de eindstand te gaan worden van dit duel, maar vlak voor tijd komt Almere City FC toch nog langszij. Ilias Alhaft is er als de kippen bij om uit de rebound binnen te schieten, na een eerste poging van Tim Receveur. De wedstrijd – en dus ook de Almeerse voorbereiding – eindigt daarmee in een 1-1 gelijkspel.

Aftrap nieuwe seizoen

Het eind van de voorbereiding betekent natuurlijk ook het begin van de competitie. Voor City is de aftrap van het nieuwe seizoen op maandag 9 augustus, als om 20:00 uur ‘s avonds de uitwedstrijd bij Jong AZ wordt afgewerkt. De eerste thuiswedstrijd is op 13 augustus, als Jong FC Utrecht naar het Yanmar Stadion. Die wedstrijd begint eveneens op het vertrouwde tijdstip van 20:00 uur. Seizoenkaarthouders kunnen middels een mail naar tickets@almerecity.nl een vriend aanmelden om mee te nemen naar dit duel.

Bron: almerecity.nl