logo almere city

Almere City verliest ook in bekerstrijd

Sport

FBK SPORTPARK - Almere City is in de eerste ronde van het KNVB-bekertoernooi uitgeschakeld door Go Ahead Eagles, dat uitkomt in de eredivisie. Het team van Gertjan Verbeek ging in eigen huis met 0-2 ten onder.

Na een kwartier kwamen de Almeerders al op achterstand door een benutte strafschop van Luuk Brouwers. Daarna was het team veroordeeld tot een inhaalrace, wat vooral in de tweede helft tot uiting kwam. Frederik Helstrup zag de bal voor de voeten ploffen bij een corner, maar mikte uit evenwicht van dichtbij over. Ook Jonas Arweiler had problemen met het evenwichtsorgaan toen hij enkele minuten later de bal in het strafschopgebied kreeg. Scheidsrechter Gözübüyuk wil echter van geen tweede strafschop weten.
Het hele Yanmar Stadion voelde dat er meer in zat. Gevoed door dat enthousiasme greep Almere de Eagles naar de keel. Net als vorige week kreeg Lance Duijvestijn de grootste kans om het gat te overbruggen, maar vanaf tien meter knalde de aanvallende middenvelder door het keiharde midden, in de handen van keeper Andries Noppert.

Klutssituatie

Terwijl het hele stadion wachtte op de gelijkmaker, viel de treffer op uiterst curieuze wijze aan de andere kant. Mats Deijl kopte op de doellijn binnen uit een klutssituatie. De protesten vanwege buitenspel vonden geen gehoor bij de arbitrage.
Het inbrengen van Tijmen Wildeboer in de slotminuten bracht ook geen soelaas, zodat Almere City niet in de koker zal zitten bij de loting voor de volgende ronde.
Maandag speelt Almere City FC een uitwedstrijd tegen Helmond Sport, alvorens op 7 november terug te keren naar eigen terrein. Dan wacht het ADO Den Haag van oud-spits Thomas Verheydt en de verkoop van die wedstrijd loopt hard.