Ontlading bij de spelers van  Almere City FC na de  3-4 tegen Roda JC. (Foto: Ron Baltus)
Ontlading bij de spelers van Almere City FC na de 3-4 tegen Roda JC. (Foto: Ron Baltus) Ron Baltus

Almere City pakt in slotfase winst tegen Roda JC

FBK SPORTPARK - Almere City heeft vrijdagavond in de slotfase in Kerkrade de winst tegen Roda JC veilig gesteld: 3-4. In een enerverende wedstrijd pakte de ploeg van trainer Gertjan Verbeek de eerste volle drie punten van dit seizoen.

Net als de week daarvoor kende het team in het zuiden van Limburg opnieuw een droomstart. Nadat het vorige week al in de derde minuut op voorsprong kwam tegen VVV-Venlo, was het nu Maarten Pouwels die na zeven minuten de voorsprong op het bord bracht. De Limburgers kwamen na twintig minuten langszij, maar Bradly van Hoeven zorgde een minuut na deze treffer al voor de 1-2.

Sprankelend

Almere City FC speelde sprankelend maar wist de 1-3 niet op het scorebord te krijgen. Zoals zo vaak in het voetbal viel de treffer aan de andere kant: 2-2 en kwam Roda JC door een toegekende strafschop zelfs op voorsprong. Almere City schakelde na de omstreden pingel een tandje bij. Ramon Leeuwin kopte vijf minuten voor tijd na een krankzinnige flipperkast de bal over de lijn voor de gelijkmaker en Arweiler zorgde er ver in blessuretijd voor de terechte ontlading door zijn eerste officiële doelpunt voor Almere City FC binnen te knallen. Daarmee nemen de Almeerders afscheid van de onderste regionen.
Vrijdag speelt Almere City FC zijn tweede thuiswedstrijd van het seizoen. Net zoals vorig seizoen is TOP Oss dan de tegenstander. Kaarten voor deze uitwedstrijd zijn hier te koop, dankzij aanpassingen in het stadion mag de thuisploeg deze wedstrijd ook tribunevakken D en C3 bemannen.