(Foto: Ron Baltus/sportshots.pro)

Almere City FC begint seizoen met nipte nederlaag bij Jong AZ

Sport

ALMERE - Almere City FC heeft de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen in de Keuken Kampioen Divisie maandagavond nipt verloren van Jong AZ. Het werd 2-1 in Wijdewormer. De Almeerse goal was van Lance Duijvestijn.

Bij de eerste echte kans was het gelijk raak voor de ploeg van hoofdtrainer Gertjan Verbeek. Thibaut Lesquoy gaf een scherpe voorzet, die aanbelandde bij Lance Duijvestijn. Die kreeg de goal niet op zijn naam. Het was Jong AZ’er Peer Koopmeiners die de bal nog van richting veranderde. Desalniettemin pakte City na twintig minuten de leiding.

Ook vrijwel alle kansen die daarna ontstonden waren voor de Almeerders. Duijvestijn kreeg op aangeven van Maarten Pouwels de kans om zijn tweede te maken, maar keeper Beau Reus stond dat in de weg. In de tweede helft was het vooral invaller Ilias Alhaft die voor dreiging zorgde. Hij kreeg veelvuldig de bal en mocht ook meermaals schieten, maar het lukte de buitenspeler niet om de bal tussen de palen te krijgen. Een snelle aanval van Jong AZ was genoeg om via eindstation Richonell Margaret de gelijkmaker te forceren, een kwartier voor tijd. Vijf minuten later kwam de thuisploeg op voorsprong toen Yusuf Barasi de 2-1 binnenkopte.

De laatste tien minuten van de wedstrijd pompte City nog vele ballen hoog het zestienmetergebied van de tegenstander in, maar zonder succes. De eerste competitiewedstrijd van seizoen 2021-22 ging nipt verloren in Wijdewormer.

Thuiswedstrijd voor publiek

De volgende wedstrijd is alweer op vrijdag 13 augustus. In het Yanmar Stadion is Jong FC Utrecht de eerste thuisopponent van dit seizoen. Het Yanmar Stadion mag bovendien eindelijk weer eens worden opengesteld voor publiek. Tickets kunnen worden gekocht via tickets.almerecity.nl. In het kader van de speciale ‘Bring A Friend’-aanbieding kunnen seizoenkaarthouders bovendien gratis één kaartje extra claimen met de unieke kortingscode uit de laatste nieuwsbrief.

Bron: almerecity.nl