Jonas Arweiler trof twee keer doel,  (Foto: Marcel van Dorst)
Jonas Arweiler trof twee keer doel, (Foto: Marcel van Dorst) Marcel van Dorst

Eindelijk weer winst voor Almere City FC

FBK SPORTPARK – Almere City FC heeft maandagavond eindelijk weer een overwinning geboekt. In Helmond was de ploeg van Gertjan Verbeek met 1-2 te sterk en noteerde het de eerste driepunter sinds 4 september.

Na twaalf minuten had Jonas Arweiler al twee keer doel getroffen. De snelle voorsprong bracht echter geen rust in het elftal; het bleef spoken voor het doel van Almere City FC doelman Michael Woud. Almere City FC moest alle verdelgingsmiddelen inzetten om het Helmondse spook niet voor rust op te laten doemen, wat niet lukte. De aansluitingstreffer viel vlak voor rust.

Zelfvertrouwen

Normaal gesproken is zo’n doelpunt net voor rust een knakje in het zelfvertrouwen. Maar bij Almere City FC werkte het dit keer anders. De ploeg zette de tanden in de tegenstander, zonder daarbij overigens fantastisch te voetballen. De laatste minuten sloeg de vlam in de pan toen de thuisploeg met tien man kwam te staan.

Over de streep

Uiteindelijk trok Almere City FC de overwinning over de streep, en dat uitgerekend tegen Helmond Sport, dat sinds 24 september ongeslagen was.