Er viel eindelijk weer wat te vieren voor Almere City. (Foto: Fred Rotgans)
Er viel eindelijk weer wat te vieren voor Almere City. (Foto: Fred Rotgans)

Almere City FC weet weer wat winnen is

Sport

FBK SPORTPARK - Voor het eerst sinds 1 november (uit tegen Helmond Sport) pakte Almere City FC thuis tegen FC Eindhoven weer eens de volle winst. In het eigen Yanmar Stadion won het team van interim-trainer Tim Bakens met 2-0.

Almere City FC speelde fel, maar de Brabanders wisten dat relatief makkelijk op te vangen met een solide verdediging. Op slag van het rustsignaal
viel de openingstreffer. Bram van Vlerken gooide vanuit de tweede linie een voorzet het strafschopgebied in en vond daar Lance Duijvestijn die gedecideerd via de grond raak kopte. Een heerlijk moment, want nog dizzy van het openingsdoelpunt werd er na de rustpauze meteen weer een klap uitgedeeld. Jonas Arweiler verdubbelde meteen na rust de score.

Kansen

Het gehavende FC Eindhoven kwam die klap niet meer te boven. Almere City FC had zelfs nog een aantal kansen op de 3-0, maar vergat zichzelf te belonen. Jonas Arweiler stormde nog alleen op doel af voor een één-op-één met keeper Bertrams, maar verzuimde zijn tweede binnen te prikken. De keren dat de Brabantse formatie een bal richting doelman Agil Etemadi kreeg, waren op één hand te tellen. De doelman noteerde voor het eerst sinds april 2019 een cleansheet in een officiële wedstrijd.
Almere City FC komt komende week opnieuw uit tegen een Brabantse ploeg. Op 10 december reist de formatie af naar de provincie. In het Rat Verlegh Stadion komt het uit tegen NAC.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto