Alex Pastoor (links) is de nieuwe trainer van Almere City FC. Rechts Teun Jacobs (Foto: Ron Baltus)
Alex Pastoor (links) is de nieuwe trainer van Almere City FC. Rechts Teun Jacobs (Foto: Ron Baltus) Ron Baltus

Alex Pastoor nieuwe trainer Almere City FC

Sport

FBK SPORTPARK - Almere City FC heeft in Alex Pastoor de nieuwe hoofdtrainer gevonden. Hij is de opvolger van Gertjan Verbeek die twee weken geleden afscheid nam vanwege teleurstellende prestaties.

Pastoor tekent voor anderhalf seizoen en sluit vanaf de winterstop aan. Tim Bakens blijft tot die tijd hoofdverantwoordelijk en vormt daarna, samen met Hedwiges Maduro en Serge van den Ban, de technische staf die Pastoor de rest van het seizoen ondersteunt.

20 jaar coach

Met Alex Pastoor kiest de clubleiding voor een ervaren trainer, die inmiddels al 20 jaar lang coach is in het betaalde voetbal. Hij wist promoties af te dwingen met SBV Excelsior (2010) en Sparta Rotterdam (2016) en stond verder aan het roer bij clubs als N.E.C. Nijmegen, Slavia Praag en AZ uit Alkmaar. Van 2019 tot en met 2021 was hij trainer van het Oostenrijkse SC Rheindorf Altach, dat uitkomt in de nationale Bundesliga.

‘Frisse club’ 

Pastoor: “Almere City FC staat te boek als een frisse club met een gezonde ambitie. Ik verheug mij op een ontzettend mooie uitdaging.”
Technisch manager Teun Jacobs is blij met de komst van de ervaren trainer. “Alex staat bekend om zijn innovatieve manier van leiding geven. Hij is een eigentijdse trainer, waarvan wij verwachten dat hij het maximale uit deze selectie kan halen en onze jonge trainers beter kan maken. We zijn verheugd dat hij voor onze club kiest.”

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto