Ook verdediger Thomas Poll kon Almere City de tegentreffers niet voorkomen. (Foto: Ron Baltus) Ron Baltus

Ook MVV te sterk voor Almere City FC

FBK SPORTPARK – In het Yanmar Stadion zonder publiek heeft Almere City vrijdag opnieuw een nederlaag geleden. MVV Maastricht klopte het team van Gertjan Verbeek met 0-2.

Een stadion zonder publiek is niet fijn om in te spelen, maar de tegenslag begon al voor de wedstrijd toen Ilias Alhaft geblesseerd moest afhaken en vervangen werd door Jeffry Puriel. Zowel Almere als Maastricht maakten er in de eerste helft geen wervelende show van. Al snel in de tweede helft komen de Limburgers tot scoren. Sven Blummel plaatste de bal onberispelijk in de bovenhoek: 0-1.

Wissel

Met een driedubbele wissel probeerde trainer Gertjan Verbeek op zoek te gaan naar de gelijkmaker en liet daarbij Jordy Rullens debuteren. Het team durfde meer risico te nemen en leek ook meer druk op de Limburgers te krijgen. Maar doelman Romain Matthys ontpopte zich als de redder van MVV. De doelman heerste in zijn strafschopgebied en keerde zelfs een penalty van Jonas Arweiler. Almere City FC kon daarna geen vuist meer maken en moest uiteindelijk ook de 0-2 van Blummel incasseren.
Maandag reist Almere City FC af naar Emmen voor de uitwedstrijd tegen de plaatselijke FC. Kickoff van het duel is 20:00 uur.