Directeur John Bes.  (Foto: Mona Alikhah)
Directeur John Bes. (Foto: Mona Alikhah)

Almere City FC wil uitstel van wedstrijden

Sport

FBK PARK- Almere City FC speelt wellicht ook de komende drie wedstrijden zonder publiek als de maatregelen die het kabinet afgelopen vrijdag heeft bekendgemaakt worden bekrachtigd. Deze maatregelen waren afgelopen zondag al van kracht bij de uitwedstrijd tegen Excelsior, waardoor de club een delegatie sponsoren en supporters thuis moest laten. De club wil dat de wedstrijden worden uitgesteld.

De aankomende thuiswedstrijden tegen MVV (19 november) en FC Eindhoven (3 december) moeten vooralsnog zonder publiek worden afgewerkt, terwijl ook de uitwedstrijd tegen FC Emmen op 29 november dan in een leeg stadion plaatsvindt.
Almere City FC zegt in een verklaring naar de sponsors ‘ontzettend teleurgesteld’ te zijn in het genomen besluit van de overheid omdat het de sport buitenproportioneel hard raakt. De club schaart zich bij een groot aantal gelijkgestemden die er voor open staan om de wedstrijden van de komende periode te verplaatsen naar een periode dat er weer wel met publiek mag worden gevoetbald.

Ongeloof

Almere City FC algemeen directeur John Bes heeft vol ongeloof kennis genomen van de nieuwe Coronamaatregelen. “Dezelfde stadions, die niet lang geleden als testlocatie werden ingezet om een veilige terugkeer naar het ‘oude normaal’ te realiseren en die daarna geen enkele keer een besmettingshaard zijn geweest, worden nu vanuit het niets als ‘no go area’ bestempeld.”
Bes: “Samen met onze sponsoren en supporters hebben we laten zien zeer bereid te zijn om bij te dragen aan het onderdrukken van de coronacrisis. Ook nu. Alleen dit keer ontbreekt de logica compleet afgezet tegen andere maatregelen die ook of juist niet zijn genomen. We gaan dan ook met de KNVB en andere clubs kijken of we onze wedstrijden kunnen uitstellen zodat we kunnen voetballen met publiek, zoals het hoort. Wij zijn de club die altijd kijkt wat wél kan.”

Uit de krant